Χρήσιμα προγράμματα #1 - LocalSend

Σίγουρα έχουν υπάρξει φορές που θα ήθελες να αντιγράψεις ή να μεταφέρεις ένα αρχείο από τον έναν υπολογιστή του δικτύου σου στον άλλον ή από το κινητό σου στον υπολογιστή σου κλπ. 

Μια λύση που την έχουμε κάνει όλοι μας είναι να στείλεις το αρχείο σου μέσα από το email σου, να το αντιγράψεις σε κάποιο cloud, όπως google drive, dropbox, mega κλπ, και μετά να το αντιγράψεις στο σύστημα που θέλεις. Αυτό βέβαια είναι σαν να δίνεις ένα βιβλίο σε κάποιον που μένει στο σπίτι σου και να το μεταφέρεις με το ταχυδρομείο.

Τη λύση σε αυτό το διαχρονικό πρόβλημα μας τη δίνει η εφαρμογή localSend. Το localSend είναι μια εφαρμογή για windows, linux, mac, android, ios, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε εύκολα και με ασφάλεια τα δεδομένα μας από τη μια συσκευή στην άλλη, αρκεί να είναι στο ίδιο δίκτυο.

Για να μεταφέρουμε το αρχείο, ανοίγουμε την εφαρμογή, επιλέγουμε send και περιμένουμε να σκανάρει το δίκτυο μας ώστε να βρει όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Μόλις βρει την συσκευή στην οποία θέλουμε να στείλουμε το αρχείο μας, την επιλέγουμε και στη συνέχεια μαρκάρουμε τα αρχεία που θέλουμε να μεταφέρουμε. Και αυτό ήταν.

Το localSend είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, μας δίνει τη δυνατότητα να ονομάσουμε τις συσκευές του δικτύου μας ώστε να τις βρίσκουμε ευκολότερα αλλά και να κάνουμε πολλές αισθητικές ρυθμίσεις.