Cyrix: Στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα Cyrix; Σε κάποιους μπορεί να τους θυμίζει χαρακτήρα Mortal Kombat αλλά σε κάποιους από εμάς το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι επεξεργαστής.

Και πράγματι, είναι μια εταιρεία επεξεργαστών που την έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι. Όταν μπήκα κι εγώ στο παιχνίδι των PC ήταν ο φθηνότερος επεξεργαστής που μπορούσε να κάνει ένα PC να λειτουργεί. Ενδεικτικά, αν το μοντέλο της Intel κόστιζε 100.000 δρχ. τότε το αντίστοιχο της Cyrix κόστιζε περίπου 50.000 δρχ. Φυσικά, αυτό σήμαινε πως δεν ήταν το ίδιο γρήγορος με έναν Intel ή έναν AMD.

Αν και η εταιρεία προσπαθούσε να πείσει το κόσμο πως οι CPU τις ήταν κατάλληλες για PC σε χώρο εργασίας, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έβρισκες Gaming PC με έναν Cyrix να φωλιάζει μέσα τους. Από δικιά μου εμπειρία ήξερα μόνο έναν άνθρωπο που είχε Cyrix επεξεργαστή και φυσικά αυτό είχε γίνει για οικονομικούς λόγους.

Άλλωστε τον Νοέμβριο του 1997 η εταιρεία είχε χάσει το παιχνίδι από τον ανταγωνισμό και έχει αφήσει μόνα τους τα δύο μεγαθήρια των μικροεπεξεργαστών να παλεύουν για την πρώτη θέση.