Ένας υπολογιστής στον Browser

Πριν μερικά χρόνια κάποιοι έλεγαν πως το μέλλον των λειτουργικών συστημάτων ήταν ο browser. Να έχεις δηλαδή ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, το gui του στην ουσία, σε έναν browser. Το hardware μπορεί να ήταν κάπου στο κόσμο, κάπου στο cloud και εσύ να είχες έναν υπολογιστή απλά ως τερματικό. Είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες, τόσο σε επίπεδο χόμπι όσο και για corporate περιβάλλον αλλά μέχρι και σήμερα, για καλό ή για κακό, δεν το έχουμε δει να ανθεί.

Τι είναι το PuterOS

Το Puter είναι ένα προηγμένο, ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα διαδικτύου σχεδιασμένο για να είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, εξαιρετικά γρήγορο και υψηλής επεκτασιμότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία απομακρυσμένων περιβαλλόντων εργασίας ή ως διεπαφή για υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, απομακρυσμένους διακομιστές, πλατφόρμες φιλοξενίας ιστοσελίδων και άλλα.

github

live demo

video presentation


Τι είναι το OS.js

Το OS.js είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για web desktop με έναν διαχειριστή παραθύρων, APIs εφαρμογών, εργαλεία γραφικού περιβάλλοντος χρήστη, αφαιρέσεις αρχείων και πολλά άλλα.

github

live demo

video presentation