Final Fantasy 7: Remake

Την πρώτη φορά που έπαιξα κάποιο final fantasy παιχνίδι ήταν το 1998 και φυσικά ήταν το final fantasy 7. Ομολογώ πως τότε είχα τις αμφιβολίες μου αν θα μου άρεσε ένα turn based jrpg μιας και είχα συνηθίσει είτε πιο action παιχνίδια. Κι όμως, οι αμφιβολίες μου δεν είχαν καμία βάση. Λάτρεψα όλους τους χαρακτήρες του final fantasy 7, το gameplay του και φυσικά τη πλοκή του. Μπορεί να μην κατάφερα να το τερματίσω τότε (το 3ο CD είχα γρατζουνιά και δε δούλευε) όμως μέχρι το σημείο εκείνο το παιχνίδι ήταν απόλαυση. 

Έτσι, πριν 8 χρόνια περίπου μάθαμε πως θα έβγαινε remake. Και όντως το 2020 βγήκε το remake και εγώ κατάφερα να το αποκτήσω πριν 1,5 μήνα περίπου που είχε πέσει η τιμή του στο μισό. Δεν είναι ολόκληρο το final fantasy 7 αλλά το πρώτο μέρος μόνο.

Οι δημιουργοί αποφάσισαν πως χαρακτήρες και σημεία της ιστορίες έχρηζαν ανάλυσης οπότε αποφάσισαν να μας δίνουν δόσεις του αριστουργήματος κάθε 4 χρόνια περίπου. Δεν είχαν άδικο βέβαια. Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, κάποιοι χαρακτήρες που στο original απλά υπάρχουν σαν γλάστρες τώρα έχουν περισσότερη ζωή και εσύ, ως παίχτης, δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στους χαρακτήρες τους και στο background τους.

Κάποια άλλα σημεία της ιστορίας έχουν περισσότερο "γέμιση" που μπορεί κάποιους να τους χαλάσει αλλά σε μένα ήταν ικανοποιητικά. Η ιστορία διαφοροποιείται σε κάποια σημεία από το original μιας και οι σχεδιαστές του παιχνιδιού ήθελαν να δώσουν έμφαση στα διαφορετικά timelines μεταξύ του original και του remake.

Τα γραφικά είναι υπέροχα. Άλλωστε έχουμε 2024 και σπάνια θα βρεις παιχνίδι με κακά γραφικά. Οι μεταγλώττιση στα αγγλικά θα θυμίσει anime, όχι άδικα μιας και το final fantasy 7 είναι εκ της Άπω Ανατολής.

Το σημαντικότερο και το πιο εθιστικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι το gameplay και συγκεκριμένα οι μάχες. Είναι ένας συνδυασμός από το παλιό καλό turn based του original με μια δόση action. Αντί λοιπόν να περιμένεις να γεμίσει το ATB σου μπορείς να πλαγιοκοπήσεις έναν αντίπαλο και να το γεμίσεις πιο γρήγορα. Μόλις γεμίσει λοιπόν έχεις πρόσβαση σε ειδικές επιθέσεις, μαγεία και διάφορα αντικείμενα. Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξεις χαρακτήρα την ώρα της μάχης κάτι που δίνει στρατηγικό βάθος όταν αντιμετωπίζεις δύσκολους εχθρούς.

Έχω παίξει ήδη περίπου 60 ώρες παιχνιδιού, ολοκληρώνοντας το βασικό παιχνίδι στο normal, τα extra 2 κεφάλαια στο normal και έχοντάς φτάσει τους βασικούς χαρακτήρες στο maximum των δυνατοτήτων του. Όμως το παιχνίδι έχει ακόμα πολλά να κάνεις όπως να μεγιστοποιήσεις τη δύναμη των materia (μαγικών κρυστάλλων που μαζεύεις) και να παίξεις όλο το παιχνίδι στο hard.

Αν κάποιος παίζει JRPG τότε δεν νομίζω να χρειάζεται να του πω εγώ πως πρέπει να το παίξει. Σίγουρα είτε το έχει παίξει ήδη ή το έχει στη λίστα του για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση περιμένω εναγωνίως για το δεύτερο μέρος σε PC.