Larry Finger: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους Linux Kernel Developers. RIP

Διαβάζω σήμερα το πρωί πως πριν μερικές μέρες πέθανε ένας από τους παλιότερους Linux Kernel Developers, ο Larry Finger.

Ο Larry Finger, ο οποίος έχει συνεισφέρει στον πυρήνα του Linux από το 2005 και έχει περισσότερες από 1.500 patches στον Kernel του Linux, δυστυχώς πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Η δυσάρεστη είδηση μαθεύτηκε όταν η σύζυγος του αποφάσισε να μοιραστεί το γεγονός  στη mailing list του linux-wireless.

"This is to notify you that Larry Finger, one of your developers, passed away on June 21st."

Ο Larry Finger άρχισε να συνεισφέρει αρχικά στο πρόγραμμα οδήγησης Broadcom BCM43XX παλιότερα και με τα χρόνια συνέβαλε πολύ στα προγράμματα οδήγησης WiFi Linux. Οι πιο πρόσφατες συνεισφορές του αφορούσαν τα προγράμματα οδήγησης δικτύωσης RTW88, RTW89, R8188EU, R8712, RTLWIFI, B43. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως αν έχεις χρησιμοποιήσει Linux έστω μια φορά στη ζωή σου πιθανότατα έτρεξες κώδικα γραμμένο από τον Larry Finger.

Αν κάποιος είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει WiFi σε Linux στις αρχές του 2000 ξέρει το πόνο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σου. Η συνεισφορά του λοιπόν ήταν σημαντικότατη, ειδικά σε μια τεχνολογία που εκείνη την περίοδο ξεκινούσε να χρησιμοποιείται από το περισσότερο κόσμο.

Σε ευχαριστούμε για όλα!