Τέσσερα (4) απλά projects για αρχάριους προγραμματιστές

Αν ξεκινάτε το ταξίδι σας στον κόσμο του προγραμματισμού, είναι σημαντικό να επιλέξετε projects που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων σας. Εδώ είναι τέσσερις ιδέες project για αρχάριους προγραμματιστές και οι τεχνολογίες και οι τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάθε ένα από αυτά: 

Εφαρμογή Λίστας Αγορών: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή λίστας αγορών χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως Python, JavaScript ή PHP. Για την ανάπτυξη της εφαρμογής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογίες όπως HTML, CSS και JavaScript, μαζί με ένα απλό back-end πλαίσιο όπως Flask, Express ή Laravel. Για την υλοποίηση θα χρειαστεί και μια βάση δεδομένων όπως η MariaDB, MySQL ή ακόμα και SQLight.

Συλλογή Εικόνων: Δημιουργήστε μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν εικόνες και να τις οργανώνουν σε άλμπουμ. Μπορείτε να επιτρέψετε την προβολή, επεξεργασία και διαγραφή εικόνων, καθώς και τη δημιουργία άλμπουμ για την οργάνωση των φωτογραφιών. Η υλοποίηση backend μπορεί να γίνει και πάλι με Python, JavaScript ή PHP καθώς και μια βάση δεδομένων όπως η MariaDB, MySQL ή ακόμα και SQLight.

Ημερολόγιο Εργασιών: Δημιουργήστε μια απλή εφαρμογή ημερολογίου που επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν και να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους εργασίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλώσσες προγραμματισμού όπως η Python, Java ή JavaScript για τη δημιουργία της εφαρμογής, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλιοθήκες όπως το Flask ή το Spring  Boot για το back-end. Για το front μπορεί να γίνει η χρήση της βιβλιοθήκης FullCalendar

Μετατροπέας Νομισμάτων: Αναπτύξτε μια απλή εφαρμογή που μετατρέπει τιμές νομισμάτων από μία νομισματική μονάδα σε μία άλλη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν API για τη λήψη των τρεχουσών τιμών νομισμάτων και να υλοποιήσετε τη λειτουργικότητα χρησιμοποιώντας γλώσσες όπως η Python ή η JavaScript.


Αυτές οι ιδέες project μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους προγραμματιστές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κατανοήσουν βασικές έννοιες προγραμματισμού. Happy Coding!!!