ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέο Android Malware που μας "ξαφρίζει" τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας


ΠΟΤΕ δεν πατάμε σε συνδέσμους που μας έχουν έρθει στο κινητό από τον οποιονδήποτε. Αυτό είναι η βασικότερη αρχή για να έχεις ένα καθαρό κινητό από τα διάφορα malware, είτε το κινητό σου είναι Android ή iPhone. Και αυτός ο κανόνας έρχεται να μας προφυλάξει από μια πρόσφατη απάτη που εκθέτει την ασφάλεια των Android συσκευών και ακούει στο όνομα BingoMod.

Σύμφωνα λοιπόν με το όσα ξέρουμε, οι απατεώνες χρησιμοποιούν την τεχνική του phising στέλνοντας SMS με έναν σύνδεσμο σε χρήστες Android. Μόλις ο χρήστης πατήσει σε αυτόν τον σύνδεσμο εγκαθιστάτε στο κινητό του το Bingo Mod και κρύβεται σαν κάποιο εργαλείο ασφαλείας.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, η εφαρμογή ζητά πρόσβαση σε υπηρεσίες της συσκευής, γεγονός που της επιτρέπει να αποκτήσει credentials, να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης και να υποκλέψει SMS. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στους ηλεκτρονικούς απατεώνες σχεδόν άμεσα. Εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες προβολής οθόνης του Android, το κακόβουλο λογισμικό καταφέρνει να παρακάμψει μέτρα ασφαλείας όπως η διπλή ταυτοποίηση (2FA).

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό για να καλύψει τις δραστηριότητες του εμφανίζει διάφορες ειδοποιήσεις ή εμφανίζει μια "μάσκα" στην οθόνη του κινητού ώστε να μη μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά. Την ώρα, λοιπόν, που εμείς θεωρούμε ως είμαστε ασφαλείς τότε αυτό μας αδειάζει τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς.

Ο βασικότερος τρόπος για να προστατευθούμε από τέτοιου είδους επιθέσεις είναι να μην πατάμε σε συνδέσμους που μας έρχονται στο κινητό. Βάζουμε πάντα δύσκολους κωδικούς ή / και χρησιμοποίησε βιομετρική ασφάλεια ώστε να κάνουμε σχεδόν αδύνατο σε κάποιον να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς μας. Τέλος, σημαντικό είναι να έχουμε πάντα ενεργό την ασφάλεια διπλής ταυτοποίησης (2FA)